Buy the best web hosting reviews of 2012 and consider reading BlueHost Review and users testimonials.

Επιστροφή στα θρανία με τη βοήθεια των ανθοϊαμάτων
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 01:09

Το όμορφο καλοκαιράκι πέρασε και η μέρα του αγιασμού έφτασε! Πρέπει λοιπόν γονείς και παιδιά να ξεκινήσουν την προσαρμογή σε νέους ''σχολικούς'' ρυθμούς που σε τίποτα δεν θυμίζουν τη χαλαρότητα του καλοκαιριού...Αυτή η αλλαγή λοιπόν μπορεί να δυσκολέψει μικρούς και μεγάλους καθώς μπορεί να τους προκαλέσει πληθώρα συναισθημάτων. Υπερβολικό άγχος για τους γονείς για να βάλουν ξανά τα πάντα σε ρυθμό αλλά και να ανταπεξέλθουν οικονομικά , άρνηση αλλά και φόβος από την πλευρά των παιδιών να δεχτούν την αλλαγή αλλά και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της νέας χρονιάς. Άν πρόκειται και για παιδάκια που πάνε για πρώτη φορά σχολείο ίσως πέρα από τον ενθουσιασμό να κρύβουν και κάποια ανασφάλεια για το νέο αυτό ξεκίνημα και την αποδοχή τους από τις  καινούργιες παρέες .

Πώς λοιπόν μπορούμε να γλιτώσουμε απο γκρίνια, ξεσπάσματα αρνητισμού και ανισορροπία σε αυτή τη μεταβατική φάση?

Και για αυτό η φύση μας δίνει τη λύση καθώς με την πολύτιμη  βοήθεια των ανθοϊαμάτων Bach και όχι μόνο μπορούμε να θετικοποιήσουμε τα συναισθήματα όλων των μελών  της οικογένειας για να βιώσουν  το στάδιο αυτό όσο πιο ομαλά γίνεται.

Ας δούμε αναλυτικά τα ιάματα που μπορούν να μας βοηθήσουν

Για τα παιδιά....

Ένα ίαμα χρήσιμο για να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε νέο αφήνοντας πίσω το παρελθόν  είναι το Honeysuckle . Χρησιμοποιείται όταν ψυχολογικά παραμένουμε προσκολλημένοι σε πράγματα που έχουμε ζήσει και δεν αφήνουμε χώρο στο παρόν και στις νέες εμπειρίες που αυτό προσφέρει. Είναι σύνηθες να ακούμε τα μικρούλια μας να λένε οτι θέλουν να παραμείνουν μικρά και να πάνε στο ίδιο σχολείο με τους ίδιους φίλους .'Ετσι  αρνούνται με τον τρόπο αυτό να κάνουν ένα βήμα προς ένα σταθμό ζωής πιο αυτόνομο πλέον γιατί θεωρούν ότι  το να μεγαλώνεις είναι δύσκολο αλλά και κουραστικό!! Με τη βοήθεια του ιάματος αυτού σπάνε οι αλυσίδες με το παρελθόν και τα παιδιά γίνονται πιο δεκτικά προς τη νέα εμπειρία χωρίς πίκρα για αυτό που αφήνουν πίσω τους.

Το Walnut είναι χρήσιμο σε κάθε αλλαγή και αποτελεί  το ίαμα των μεταβατικών καταστάσεων σε διάφορες φάσεις της ζωής. Συχνά οι αλλαγές μας βρίσκουν ευάλωτους αλλά και πολύ ευαίσθητους σε κάθε εξωτερική επιρροή. Το Walnut μας προσφέρει ένα είδος άμυνας και ασφάλειας στη  κατάσταση αυτή και μας ισχυροποιεί  έτσι ώστε να βιώσουμε  κάθε αλλαγή ομαλά και ήρεμα.

Για τα μικρούλια είναι ιδιαίτερα ντροπαλά και φοβούνται τη νέα αρχή υπάρχει το Mimulus ,το ίαμα για κάθε συγκεκριμένη και ταυτοποιημένη φοβία. Δίνει κουράγιο, εξομαλύνει το άγχος και βοηθά το παιδί να ανοιχτεί πιο εύκολα και να πλησιάσει νέες παρέες.

Υπάρχουν φυσικά και εκείνα τα παιδάκια που υποφέρουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης και δεν πιστεύουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τη νέας τάξης. Το ίαμα  Larch βοηθά στη ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  και κάνει τα παιδιά να εμπιστευθούν τις δυνατότητες τους και να ζήσουν τη νέα ''πρόκληση'' με ηρεμία και σιγουριά.

Για όσα παιδιά  νιώθουν μοναξιά και έχουν την τάση να ζητούν να επικεντρωθεί όλη η προσοχή επάνω τους απο γονείς, καθηγητές αλλά και φίλους πράγμα δύσκολο για τους γύρω διότι μπορεί να γίνει πολύ επίμονο και κουραστικό, τo Heather μπορεί να βοηθήσει το παιδί να νιώσει μέσα του επάρκεια και σιγουριά έτσι ώστε να μην αναζητά μονίμως το ρόλο του πρωταγωνιστή παραγκωνίζοντας  την ύπαρξη και τις ανάγκες των υπολοίπων.

Για τα παιδιά αυτά που συνήθως εμφανίζονται απόμακρα και δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν με τις καινούργιες παρέες το ίαμα Water Violet  αλλά και το Mallow απο τα ανθοϊάματα της Καλιφόρνιας μπορεί να βοηθήσει πολύ στην πρωτοβουλία  για παρέα αλλά και την έναρξη της επικοινωνίας με άλλα παιδιά .

Όσο για το διάβασμα που σιγά σιγά θα ξεκινήσει και τα μυαλουδάκια είναι ακόμα έξω στο παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Clematis του Dr Bach αλλά και το υπέροχο Bush Fucksia απο τα ανθοϊάματα Αυστραλίας  για να βοηθήσουν στη συγκέντρωση για διάβασμα αλλά και την ευκολότερη αφομοίωση των πολλών νέων πληροφοριών.

 

Iάματα για τη μαμά και το μπαμπά...

Για αρχή η μαμά και ο μπαμπάς χρειάζονται επειγόντως Elm. Οι νέες υποχρεώσεις μοιάζουν με βουνό και οι γονείς πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις ψυχολογικές , οικονομικές αλλά και οργανωτικές. Το Elm θα βοηθήσει στο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις με ψυχραιμία, να ορίσουν προτεραιότητες  και να διευθετήσουν όλα όσα τρέχουν χωρίς αρνητισμό. Το καλιφορνέζικο ίαμα Chamomile μπορεί να τους προσφέρει επιπρόσθετα ηρεμία και γαλήνη. Τέλος το Olive του Dr Bach θα βοηθήσει στην υπερβολική κούραση και την εξάντληση που νιώθουν οι γονείς και θα τονώσει την ενέργεια τους.

Τέλος να μην ξεχνάτε και το θαυματουργό Rescue remedy  σε επείγουσες περιπτώσεις σε ξεσπάσματα θυμού, καυγάδες και ένταση στο σπίτι το οποίο θα σας βγάλει απο πολλές δύσκολες καταστάσεις.

Με όλη αυτή τη βοήθεια απο το μεγαλείο της φύσης αλλά και με άπειρη αγάπη και θετική ενέργεια θα έχετε σίγουρα ένα όμορφο σχολικό ξεκίνημα.

Καλή σχολική χρονιά!

Ζιώγα Δήμητρα 

Φαρμακοποιός

Φαρμακεία Ζιώγα